Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2006 13:27 - НАУКАТА И РЕЙКИ
Автор: reiki Категория: Други   
Прочетен: 3160 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.06.2009 11:41


Акупунктурните точки, меридианите, чакрите и надите, етерното тяло и другите енргийни тела  като част от многоизмерната анатомия на човека са описани от древните лечителски школи по света. 
Съвременната западна наука дълго време игнорираше описаните енергийни компоненти на човешката физиология, тъй като тяхното съществуване не е могло да бъде документирано чрез анатомична дисекция. 
В края на краищата някой виждал ли е така наречения меридиан под микроскоп, например? 
Едва в наши дни технологията еволюира до точката, където започваме да получаваме потвърждения за съществуването на фините енергийни тела и възможността им да влияят на физиологичното състояние на клетъчните системи. 
И все пак, едно наскоро проведено проучване сред жителите на САЩ показва, че един на всеки четири американци ползва някаква форма на алтернативно лечение. 
Това означава, че пациентите там харчат повече от един милиард долара годишно за алтернативни терапии. Тъй като тренда в това отношение се покачва постоянно, все повече и повече медици и здравни работници търсят информация относно алтернативните лечителски практики. 
Съществуват вече в САЩ и Западна Европа множество медицински учебни заведения, които предлагат на своите студенти курсове и обучение по различни форми на алтернативно лечение. Популярните медицински издания също обръщат все повече внимание на холистичния подход в медицината и положителните резултати от приложението на тези методи.
 

Едно представително изследване проведено от Дейвид Ейсенберг за постоянно увеличаващото се число хора – ползващи алтернативни медицински терапевтични методи показва, че мнозинството от хората, които се обръщат към алтернативните форми на лечение са доста интелигентни и добре-образовани.

Без да омаловажавам достиженията на съвременната медицина, тъй като тя неведнъж е правила чудеса, благодарение на научните открития и техните приложения, но проблемът се корени във факта, че на ортодоксалните медицински подходи все още не им достига изясняването на истинските причини за болестта. Медиците могат да лекуват ефектите на болестта, но дали могат наистина да достигнат до емоционалните, менталните, биоенергийните и духовните прекурсори на заболяването?


Човечеството се намира в навечерието на повратна точка в своето развитие, където холистичния подход в медицината постепенно взема превес над традиционната (Нютонова) медицина, като не загърбва нейните достижения, въпреки че в България процеса е доста бавен. 
 
И за да не съм голословен по отношение на все по-масовото навлизане на енргийните системи за лечение и самолечение, ще дам няколко примера за приложението, главно на Рейки, като най-разпространия и често прилаган метод в болничните заведения на редица западни страни: 
(Mercy Hospital, Портланд; Willcox Memorial Hospital, Лихуе – Хавай; Center for Integrative Medicine at George Washington University Hospital, Вашингтон; Samuels Center for Comprehensive Care at St. Lukes-Roosevelt Hospital Center, Ню Йорк; Siloam, Филаделфия; Tucson Medical Center, Арканзас; California Pacific Medical Center, Калифорния; Portsmouth Regional Hospital, Ню Хемпшир; Marin General Hospital, Калифорния; University of Michigan Hospital, Мичиган; Foote Hospital, Мичиган; The Manhattan Eye, Ear and Throat Hospital, Ню Йорк и др. 

Рейки вече се прилага и в много от онкологичните болнични заведения: Dartmouth Hitchcock Medical Center, гр. Лебанон; Integrative Medicine Outpatient Center at Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Ню Йорк; Integrative Therapies Program for Children with Cancer at Columbia Presbyterian Medical Center, Ню Йорк; Direccion de Servicios Metropolitano Sur, Сантяго, и много други.

Това, което е много важно да се знае по отношение на терапията с използването на различните системи за енергийно лечение, в това число Рейки е, че те са напълно безопасни, неинвазивни по своята същност и биха могли да се приложат, както самостоятелно, така и в комбинация с другите, добре познати на науката методи за лечение. 


Научни изследвания за Рейки

А.Г. Шор в изследването "Алтернативни терапии в здравето и медицината" отбелязва:
“И двете, както лечението с полагане на ръце, така и дистанционното въздействие с Рейки оказват статистически значим ефект върху намаляване симптомите на психологиската депресия и стреса, като лечението има продължителен ефект”

Д.В.Уордел в изследването "Биологичните корелативи на лечението с Рейки" акцентира:
“Определени физиологически промени се наблюдават при получаването на Рейки – лечение, включително намаляване на систоличното кръвно налягане, увеличаване нивото на IgA (имуноглобулин А) в слюнката, а също и намаляване на кортизола след енргийното лечение, повишаване на телесната температура и намаляване на електромиографската активност по време на лечението”

Според докладите, прилагано съвместно с традиционното лечение на рака, Рейки облекчава страничните ефекти от химиотерапията и облъчването, подобрява функционирането на имунната система, намалява мъчителното чувство за безпокойство и създава позитивна емоционална нагласа в пациентите, а също така намлява болката и подпомага релаксацията. А в някои случаи води до т.н. “спонтанни ремисии”, които макар и все още без научна обосновка нерядко са факт при прилагане на Рейки.

Много често практикуващите някоя от енергийните форми на лечение казват, че всъщност те не лекуват и в известна степен са прави. Те просто регулират енергийните тела, а това отключва оздравителните процеси в организма, които никак не са за подценяване. Силата на ума ни и нашите мисли са вероятно най-важния фактор, който ни държи здрави, или ни събаря болни. Холистичната медицина изисква пациента сам да поеме отговорност за процеса на оздравяването си, а не само пасивно да разчита на приетия от вън медикамент или извършената операция.

А може би най-хубавото на тези методи за лечение е, че те могат да бъдат усвоени от абсолютно всеки – от малкото дете, до човека на преклонна възраст и след това лесно да бъдат приложени. Това обикновено става с една кратка настройка на аурата от мастер (учител) по съответната система и кратък курс на обучение. 

ЗА  ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ САЙТА НА
БГ РЕЙКИ АЛИАНС

или пишете на:
dianaanima@dir.bg




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reiki
Категория: Други
Прочетен: 90018
Постинги: 5
Коментари: 7
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031