Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2006 13:26 - СТИЛОВЕТЕ В РЕЙКИ
Автор: reiki Категория: Други   
Прочетен: 11421 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2008 13:00


Традиционно (Усуи) Рейки
Това е най-разпространената форма на Рейки, която се изучава по света днес. Изключително лесна за усвояване с отлични резултати. Подходяща е за начинаещи в енергийните и духовни практики. 
Изучава се в 3 нива.
РЕЙКИ 1
курсистът получава 4 посвещения за отваряне на чакрите и обучение, което му позволяват да се самолекува и да лекува други хора си, чрез пряко полагане на ръце в определени позиции на тялото.
РЕЙКИ 2
курсистът получава 1 или 2 посвещения за по-силна енергия, както и обучение, което му позволява да се самолекува и да лекува други хора дистанционно. За разлика от Рейки 1, тук човк вече може да въздейства на емоционално (подсъзнателно) и ментално (съзнателно) ниво. Ученика получава 3 лечителски символа за прецизно управляване на енергията.
РЕЙКИ 3 (РЕЙКИ МАСТЕР)
курсистът получава 1 или 2 настройки за по- силна енергия, както и обучение за това как да извършва посвещаване на други хора в нивата на Рейки. За разлика от Рейки 2, тук човек може да въздейства на кармично ниво. Ученика се превръща в учител и получава 2 свещени символа за прецизно управляване на енергията.

Тибетско Рейки
Е система от семейството Рейки, в която се фокусираме върху духовната страна на енергията и нейното използване за личностно осъзнаване, духовно усъвършенстване и просветление. 
Изучава се в 3 нива, като има добавени нови лечебни символи. Системата може да се изучава както от начинаещи, така и от напреднали в енергийните практики

Рейнбоу Рейки
Е система от семейството на Рейки, в която се научаваме да работим и със енергията на Стихиите и Природата в лчебния процес и в процеса на духовно осъзнаване. Създаване на Рейки амулети и талисмани; Кристални и цветни елексири; Рейки субстанции и други.
Системата може да се изучава само от хора, които вече имат посвещение в Традиционно или Тибетско Рейки. В Рейнбоу Рейки или Рейки на небесната дъга има 3 нива.


Махео Рейки
Това е система, която съчетава шаманските практики и системата Рейки. Изучава се в 3 нива и е достъпна само за хора, които имат посвещение в Традиционно или Тибетско Рейки.
МАХЕО РЕЙКИ 1
Основни шамански практики. Шаманско пътуване. Животни на силата. Духове помощници. Шаманско лечение.
МАХЕО РЕЙКИ 2
Изгубване на душата. Техники за връщане и интегриране на Душата.
МАХЕО РЕЙКИ 3
Разкриване на Истинската същност. Откриване и развиване на вродения потенциал; човек се превръща в това което е, а не в това, което другите искат от него да бъде.

Раку Кай Рейки
Известна още, като "Рейки - пътят на огнения дракон".
Системата има интересно духовно измерение.
Изучава се в 3 нива, достъпна е както за начинаещи, така и за напреднали.
В Раку Кай Рейки се фокусираме върху изграждането на "по-широк" енергиен канал и провеждане на повече енергия. В тази система се практикуват упражнения и техники и за събуждане на личната енергия. 

Каруна Рейки
Системата дава отлични резултати при преодоляване на проблеми на психоемоционално ниво. Предназначена е за тези които искат да работят с диагностика и осъзнаване на кармата. 


Рейки на сиянието 
Тази система е достъпна както за начинаещи, така и за напреднали. 
Изучава се в 7 степени, като плавно се преминава през цялата система от чакри. Освен стандартните настройки, се извършват и допълнителни посвещения за всяка чакра, като по този начин се подпомага осъзнаването на психоемоционалните и кармични модели на всяка една чакра. Използват се повече лечебни символи.

Кундалини Рейки 
Достъпна е само за мастери  в някоя от другите системи. Преподава се в 3 нива, като се изучават техники от шактипат за деликатно пробуждане на Кундалини енергията, която след като се съчетае с Рейки се превръща в мощен инструмент за лечение и духовно извисяване.

Звездно Рейки
Система от семейството на Рейки, в която се съчетава с използването на енергията от космическите лъчи. Преподава се в 3 нива. Достъпна е за всички, но е желателно курсиста да има опит в енергийните практики. 
Изучават се техники за лечение чрез стабилизиране на аурата, освобождаване от илюзии и психоатаки, Инициация на прошката, на любовта, на състраданието, на свободното общуване, на разширеното съзнание и др. Работи се с много нови космически символи за по силна енергия.

Кармично Рейки
Тази система се изучава от всички, които имат настройка във най-малко 2ра степен на Традиционно Рейки, или еквивалентна на нея. 
Кармично Рейки се явява допълнителен курс за специализация в разбирането на кармичните процеси и извършване на лечение за осъзнаване на натрупаната негативна карма и освобождаването от закостенели кармични модели. Извършва се едно посвещение и се работи с допълнителни символи за прочистване на чакрите и аурата от кармичните "следи"

Руническо Рейки
Обединява учението Рейки и келтското лечителско изкуство.
Руните са мощен източник на лечебна и магическа сила и съчетани с енергията Рейки позволяват на човек да се превърне наистина в господар на съдбата си. Системата се изучава в 3 нива и е достъпна за всички, но е добре ако имате предварителна енергийна парктика. 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ САЙТА НА
БГ РЕЙКИ АЛИАНС

МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ЗА КУРС
dianaanima@dir.bg





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samodara - zdravei
26.01.2007 13:44
blagodarq ti za poleznta informaciq. Moqta li4na lekarka e posledoatel na Reiki i na rabotnata si prestilka beshe zaka4ila edin simvol, kojto i pomagal da lekuva. Opitvam se da go namerq v Internet, no ne znam kak se kaza. Mojesh li da me posivetvash kyde da go tyrsq, prili4a na cweten kryg, systaven ot preplitaneto na po-malki raznocwetni krygowe, kato kalejdoskop.
Blagodarq ti!
цитирай
2. анонимен - за символа на Докторката
20.01.2008 18:44
Много символи употребявам. Докато накрая прочетох, че тези символи се употребяват от изповядващите Будизма. Т. е. японците. За различните религии символите са специфичните за тях. Християните - кръста, мюсюлманите полумесеца, евреите 6-то ъгълната звезда.
Георги - meche@mail.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reiki
Категория: Други
Прочетен: 90025
Постинги: 5
Коментари: 7
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031